Descoperirile recente ale cercetatorilor de la Institutul de Genetica Umana din Hamburg, Germania, arata ca, Dacii erau cel mai puternic popor din Europa Centrala si de Sud-Est, mai puternic, chiar, decat poporul grec si cel roman. Cercetarile au inceput in anul 2004 si s-au realizat studii genetice de ADN, ale oaselor apartinând epocii bronzului si fierului.
Italienii in proportie de 75% apartin grupului spaniol R1b. Ceilalti 25%, in special italienii din nord, se inrudesc genetic cu Tracii, care au trait acum 3000-5000 de ani pe teritoriul României de azi. Italienii din sud vorbesc un dialect mult diferit de cei din nord, ei neintelegandu-se lingvistic intre ei.
Românii in proportie de 75% apartin grupului central european I1b, apartinând poporului Trac.
Cercetarile efectuate confirma unele scriei ale istoricilor antici, scrieri care s-au crezut a fi doar legende. Tracii au trait acum 3000 de ani, ocupând un teritoriu mare din Europa si Asia Mica, fiind cel mai mare popor european. Marea Neagra era inconjurata de poporul trac, istoricii greci numind-o, acum 2500 de ani, Marea Getica. Despre ei Herodot spunea ca “Sunt cei mai numerosi dupa Inzi”.
Roma s-a infiintat in jurul anului 753 i.e.n., despre care istoricul roman Titus Livius Patavinus (n.59 i.e.n. – d.17 e.n.) scrie, in lucrarea sa Ab Urbe Condita Libri, istoria Romei si poporului Roman. In aceasta carte, povesteste despre Enea – ginerele Regelui Priam al Troiei, care dupa caderea Troiei, fuge pe mare, impreuna cu familia lui, ajungând pe teritoriul Italiei de azi, intemeind orasul Roma.
Troia (orasul Anatolia, Turcia de azi) era acum 3000 ani o cetate Traca, Roma fiind infiintata de urmasii poporului Trac.
Istoricul Dio Cassius (n.155 – d.229 e.n.) descrie razboaiele purtate de Daci si Romani – spunand despre Traian (conducatorul Legiunii Romane) ca a fost un trac veritabil si ca razboaiele purtate erau fraticide (intre popoare de aceeasi origine). Iar Traian, spunea inainte de a porni la lupta: “ma intorc in tara strabunilor mei“
In anul 1961 in localitatea Tartaria, langa Sebes, judetul Alba, cercetatorul român Nicolae Vlassa a facut o descoperire uluitoare, este vorba de câteva placute ceramice ce contin cele mai vechi scrieri din lume, aproximativ 7500 de ani vechime.
Muzeele din europa sunt impânzite de statui si busturi ale dacilor, care au o atitudine de invingatori, nu de invinsi. Arcul lui Constantin, construit in anul 312 e.n., este strajuit de 8 statui reprezentând dacii. Multa lume se intreaba de ce nu soldati sau generali romani?
Specialistii au concluzionat ca NU noi suntem urmasii romanilor, ci o parte dintre romani erau urmasii tracilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu