Translate

vineri, 10 ianuarie 2014

O teorie HALUCINANTA: Calugarii romani de la Muntele Athos despre daci si romani





In perioada de glorie a comunismului nationalist din Romania, protocronismul, acel curent pseudo-academic incurajat odinioara in mod oficial, le spunea romanilor ca stramosii lor au fost o rasa aparte si ca pe teritoriul Romaniei de azi s-au produs cele mai mari salturi calitative din istoria omenirii, ca aici a fost descoperit focul, a fost inventata roata si domesticit calul. La muntele Athos am aflat insa ca protocronismul actual nu mai rabda nici macar ca in detalii romanii sa fi invatat ceva de la altcineva. 

La Athos, dintr-o discutie cu invatati calugari si pelerini, am aflat ca nu limba romana vine din latina, ci ca, dimpotriva si exact invers, latina ar fi o varianta corcita de romana. Rationamentul, asa cum mi l-a rezumat unul din cei mai distinsi calugari din Sfantul Munte, in aplauzele pelerinilor, e urmatorul: Roma, asa cum ne spune propria ei traditie, a fost fondata de troieni; troienii erau niste traci, deci un fel de daci; fondatorii Romei nu erau asadar decit o mana de daci care si-au dus limba cu ei in Italia, asa incat atunci cand Traian s-a intors sa cucereasca Dacia, el si latinii lui corciti au descoperit ca dacii vorbeau aceeasi limba ca ei, numai ca mult mai curata.

De-aia cele doua popoare au fuzionat asa usor, insa limba vorbita de unii si altii era cam aceeasi. Asa incat, nu romana vine din latina, ci, invers, dacii i-au invatat latina pe legionarii lui Traian. Revenit in Romania dupa ametitoarea initiere, am aflat ca exista un intreg curent subteran de compatrioti care adera la aceste fantasmagorii oculte. 

Edituri, precum Orfeu in Bucuresti, sau Obiectiv in Craiova, publica sau re-publica pe banda rulanta carti cu titluri precum Dacia – Tara Zeilor, Sistemul Sumerian al Limbii Romane, sau Ramania (de la Ramayana indiana) – Paradisul Regasit…

Aceasta din urma poarta de altfel pe coperta mentiunea ca “Dacii zburau cu nave spatiale”!… Dincolo de asemenea cazuri evident clinice, ramane chestiunea identitatii si a incontestabilului sentiment de inferioritate al romanilor. La nivel individual, a cauta sa te convingi ca stramosii tai s-au aflat la originea civilizatiei planetare si ca un soi de conspiratie mondiala cauta sa ascunda acest lucru ar fi de ajuns pentru o internare. 

Pentru pelerinii romani de la muntele Athos insa, aceasta betie cu amagiri oculte aduce un soi de mangaiere. Sintem ultimii si cei mai umili, insa, cum o spun Evangheliile, cei din urma vor fi cei dintai… sau au fost deja… ma rog, hai sa nu ne lasam incurcati in cuvinte cum ar vrea iudeo-masonii, care pe langa ca nu iubesc dacii, mai sint probabil si atei, se arata intr-un reportaj realizat de Dan Alexe pentru europalibera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu